Home » ΕΙΔΗΣΕΙΣ » Τελικός χαιρετισμός του κοινοτάρχη κ. Γεώργιου Κ. Σταύρου

Τελικός χαιρετισμός του κοινοτάρχη κ. Γεώργιου Κ. Σταύρου


H διαδρομή μου στις θέσεις του Κοινοτικού Συμβούλου και του Κοινοτάρχη Βατυλής κράτησε 17.5 έτη.

Εκείνο που μπορώ να πω από την πλευρά μου είναι ότι προσπάθησα με ανιδιοτέλεια και ζήλο, συνέπεια και σκληρή δουλειά να ανταποκριθώ στα καθήκοντα τόσο του Κοινοτικού Συμβούλου για 10 έτη και στη συνέχεια του Κοινοτάρχη για 7.5 έτη.

Η απόφαση μου να μην αποδεχθώ την καθολική πρόταση όλων να συνεχίσω στη θέση του Κοινοτάρχη εδράζεται σε τρεις λόγους.

  • Πρώτο γιατί είχα δηλώσει εξαρχής πως θα υπηρετούσα στη θέση του Κοινοτάρχη μόνο για μια θητεία. Τελικά υπηρέτησα μιάμιση, λόγω παράτασης της θητείας, εξαιτίας μετάθεσης των εκλογών.
  • Δεύτερο γιατί δεν πιστεύω στη θεωρία των «αναντικατάστατων».
  • Τρίτο γιατί πεποίθηση μου είναι πως πρέπει να δίνεται η ευκαιρία και σε άλλους να προσφέρουν στα κοινά.

 

Από την όλη πορεία μου στα κοινοτικά του κατεχόμενου χωριού μας μπορεί να αποκόμισα πολλές ώρες δουλειάς και κούραση σε ορισμένες περιπτώσεις, όμως εκείνα που έμειναν στο τέλος είναι μόνο τα θετικά, δηλαδή η ικανοποίηση ότι υπηρέτησες το χωριό σου, τον τόπο σου και προσπάθησες για ένα ανώτερο σκοπό. Αυτό ήταν το έπαθλο της δουλειάς που πρόσφερα και πιστεύω πως ήταν πολλαπλάσιο από εκείνα που έχω δώσει.

Με την ευκαιρία θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσους με βοήθησαν για να φέρω εις πέρας το έργο του Κοινοτάρχη μιας μεγάλης κατεχόμενης κοινότητας, τους μεγάλους χορηγούς, τον Χρίστο Πουλλαϊδη, τον Ανδρέα Κωμοδρόμο και τον Κώστα Χατζηπαρασκευά για τις γενναιόδωρες εισφορές τους που συνεχίζονται αδιάλειπτα μέχρι σήμερα.

 

Ιδιαίτερα επιθυμώ να ευχαριστήσω εκείνους από τους Κοινοτικούς Συμβούλους που έδιναν πάντα το παρών τους στις συνεδριάσεις, τους κ.κ. Ανδρέα Λεωνίδου, Αναπληρωτή Κοινοτάρχη και Θεοχάρη Γεωργίου Κοινοτικό Σύμβουλο. Ευχαριστώ επίσης την Πρόεδρο του Σωματείου Κοινωνικής Ευημερίας Βατυλής κα Κούλλα Παρασκευά που εκτελεί ένα αξιοθαύμαστο έργο και την συγχαίρω δημόσια. Ευχαριστίες οφείλω στους Προέδρους των Σωματείων ΑΣΟΒ κ. Άκη Κωμοδρόμο και ΟΜΟΝΟΙΑΣ κ. Ιωάννη Γαβριήλ για την πολύτιμη βοήθεια και συμπαράσταση τους σε όλη τη διαδρομή. Αποφασιστική ήταν και η συμβολή του Προέδρου του Κοινοτικού Συμβουλίου Νεολαίας κ. Σταύρου Χατζησάββα με τις πρωτοβουλίες, δράσεις και εκδηλώσεις που πραγματοποίησε.

Υπήρξαν βέβαια και πολλοί «αφανείς» εθελοντές που πρόσφεραν άλλοι πολύ μεγάλο έργο και άλλοι λιγότερο. Μεταξύ αυτών κατατάσσω την Γεωργία Πατσαλή,  την Φούλα Κοντοπούλου, τη Βασιλική Σταύρου, την Κυριακή Σόλωνος, την Γεωργία Ερωτοκρίτου, τον Ανδρέα Παπακώστα και τον Σπύρο Γαβριήλ.

 

Κατά καιρούς υπήρξαν και άλλα πολλά ονόματα με προσφορά. Να με συγχωρήσουν εκείνοι που είχαν ιδιαίτερη προσφορά και παρέλειψα να τους αναφέρω. Δεν το έκανα σκόπιμα, όμως ο καθένας εισπράττει εκείνο που του αξίζει, από τον ίδιο τον κόσμο.

Άφησα τελευταίους αλλά όχι έσχατους, δύο με πολύ μεγάλη προσφορά. Τον Αρχιτέκτονα κ. Χρίστο Ρούμπα ο οποίος, παρά τις δυσκολίες του, για πολλά χρόνια υπηρέτησε ανιδιοτελώς τη Βατυλή και τον Ζαχαρία Ζαχαρίου που μέσω του Facebook «Ο Κόσμος της Βατυλής μας» φέρνει όλους τους Βατυλιώτες σε επαφή και τους ενημερώνει για όλα τα νέα και τις εκδηλώσεις του χωριού μας, αλλά παραθέτει και τις παλιές καλές θύμισες.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες οφείλουμε στον Επίσκοπο Μεσαορίας κ. Γρηγόριο καθώς και στον Πρωτοπρεσβύτερο εκ Βατυλής Παπα Ανδρέα Σπυρίδη για την άψογη συνεργασία τους.

Ευχαριστώ και όλους τους Βατυλιώτες χωριστά για τη συμμετοχή τους στις δράσεις, εκδηλώσεις και δραστηριότητες της κοινότητας μας.

 

Το κεφάλαιο κοινοτάρχης έχει κλείσει, ωστόσο όπως και οι άλλοι που ενδιαφέρονται για τα κοινά, ανοίγει το κεφάλαιο «πρώην κοινοτάρχης», δηλαδή το ενδιαφέρον και η έγνοια για τα κοινά θα παραμείνει στον ίδιο ύψιστο βαθμό. Θα είμαι δίπλα στο νέο Κοινοτικό Συμβούλιο και στη νέα Κοινοτάρχη κα Κυριακή Πηχίδου-Φουσκουλή, για να τους προσφέρω οτιδήποτε χρειαστούν με βάση τις εμπειρίες και την πείρα που έχω αποκομίσει. Εύχομαι σε όλους μια καλή, παραγωγική και επιτυχημένη θητεία για το καλό της κατεχόμενης κοινότητας μας.

 

Αποστολή μας είναι με τα έργα και τις εκδηλώσεις μας να συντηρήσουμε τον κοινωνικό ιστό μεταξύ των Βατυλιωτών, να κρατήσουμε και να ενισχύσουμε τη μνήμη για την κατεχόμενη Βατυλή και να διατηρήσουμε άσβεστη τη φλόγα της επιστροφής στις πατρογονικές μας εστίες. Εκεί είναι τα σπίτια μας, εκεί γεννηθήκαμε και μεγαλώσαμε, εκεί είναι οι εκκλησίες μας, εκεί είναι θαμμένοι οι γονιοί και οι πρόγονοι μας.

Επιζητούμε μια λύση σε μια Ευρωπαϊκή Κύπρο όπου θα είναι σεβαστά τα ανθρώπινα δικαιώματα, όπου θα υπάρχει αλληλοκατανόηση και αλληλοσεβασμός μεταξύ όλων των κατοίκων της και προπαντός θα υπάρχει ασφάλεια για όλους.

 

Καλή επιστροφή.

Κατηγορίες: ΕΙΔΗΣΕΙΣ