Home » ΕΙΔΗΣΕΙΣ » Μεγάλη επιτυχία σημείωσε
η εκδήλωση της Λεμεσού

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε
η εκδήλωση της Λεμεσού


Μεγάλη επιτυχία σημείωσε το φιλανθρωπικό τσάϊ – συνάντηση των γυναικών της Βατυλής, που διοργάνωσε η Ομάδα Πρωτοβουλίας Λεμεσού, στο ξενοδοχείο «Πεύκος» στη Λεμεσό στις 3.00 μ.μ. της Κυριακής 26 Ιανουαρίου.
Παρευρέθηκαν 130 άτομα και υπήρξαν καθαρά έσοδα €600.00, τα οποία έγιναν εισφορά στο Ταμείο Κοινωνικής Ευημερίας Βατυλής.
Μιλώντας εκ μέρους της Ομάδας Πρωτοβουλίας Λεμεσού η κα Χριστούλα Λουκά είπε ότι τέτοιου είδους διοργανώσεις είναι αναμφίβολα πολύ σημαντικές, αφού πέρα από τον κοινωνικό και ψυχαγωγικό τους χαρακτήρα, ξαναζωντανεύουν θύμησες και αναμνήσεις, καλλιεργούν, κυρίως στους νεότερους, τη γνώση και την αγάπη για τις ρίζες μας, διατηρούν ακέραιη την ελπίδα της επιστροφής.
Η Βατυλή -είπε- υπήρξε ένας ευλογημένος και προοδευτικός τόπος, ο οποίος αναπτύχθηκε εμπορικά, πνευματικά και πολιτιστικά, συμβάλλοντας στην πρόοδο και στην εξέλιξη της κυπριακής κοινωνίας. Ανέδειξε σπουδαίες, φωτισμένες προσωπικότητες, που τίμησαν με την προσφορά τους, όχι μόνο τον τόπο καταγωγής τους, αλλά ευρύτερα την πατρίδα.
Τέλος η Χριστούλα Λουκά ευχαρίστησε όλους για τη μαζική προσέλευση τους στην εκδήλωση. Ευχαρίστησε επίσης τον κ. Αρίσταρχο Πάπα και την Ομάδα Πρωτοβουλίας που εργάστηκαν στην αναζήτηση χορηγών και δώρων. Ευχαρίστησε τέλος όλους τους χορηγούς.
Σε χαιρετισμό του ο κοινοτάρχης Βατυλής κ. Γιώργος Σταύρου εξήρε το έργο της Ομάδας Πρωτοβουλίας Λεμεσού και με την ευκαιρία ευχαρίστησε τον Αρίσταρχο Πάπα, την Χριστούλα Λουκά, τη Λένια Παπακώστα Χατζηλουκά, την Μαρία Μακρή και τον Κωστάκη Παϊση που στελέχωσαν με απόλυτη επιτυχία το περίπτερο της Βατυλής στο Διήμερο Συναπάντημα Εκτοπισμένων Κοινοτήτων που έγινε στη Λεμεσό στις 14 και 15 Νοεμβρίου.
Επίσης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο πολυσήμαντο έργο που επιτελεί το Ταμείο Κοινωνικής Ευημερίας και συνεχάρη τους συντελεστές και στυλοβάτες του Ταμείου και ιδιαίτερα την Πρόεδρο του κα Κούλλα Παρασκευά.
Τέλος είπε ότι τέτοιες εκδηλώσεις συμβάλλουν πρώτο να διατηρήσουμε ζωντανή τη μνήμη του κατεχόμενου χωριού μας και δεύτερο να βοηθήσουμε στο μέτρο του δυνατού τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη οικονομικής βοήθειας και στήριξης.
Ακολούθησε κοπή της βασιλόπιτας.
• Στη συνέχεια η ψυχολόγος και συγγραφέας κα Θέκλα Πετρίδου ανέπτυξε το θέμα «Η σύγχρονη γυναίκα και οι ρίζες της».
• Ακολούθως παριστάμενοι μίλησαν για την όμορφη ζωή στη Βατυλή προ της εισβολής, μεταξύ των οποίων η κα Μαρία Βασιλειάδου. Επίσης η Έλενα Κώστα Πασιή Χριστοδούλου απάγγειλε ένα πολύ συγκινητικό ποίημα για τη Βατυλή, του Ανδρέα Μαύρου, με τίτλο «Πρόσφυγας στην ξενιτιά».
• Τέλος έγινε κλήρωση πλούσιων δώρων.

Οι χορηγοί της εκδήλωσης

Αρκετοί Βατυλιώτες αλλά και άλλοι υποστηρικτές της Ομάδας Πρωτοβουλίας Λεμεσού πρόσφεραν δώρα στην εκδήλωση. Αυτοί ήσαν:
– Ο Χρίστος Ιεροδιακόνου επιχορήγησε τα μαγνητάκια με την εικόνα της Παναγίας του χωριού μας.
– Η εταιρεία Παντελής και Χρήστος Πατσαλή Seafood Express εισέφεραν €200.00.
– Η φρουταρία «Αλακάτι» εισέφερε €100.00 και δωροκουπόνι αξίας €50.00 για την κλήρωση.
– Η Λουκία Λουκά Χατζιαντώνη και η φρουταρία Χαατζιαντώνη πρόσφερε τη βασιλόπιτα αξία €80.00 και δύο δωροκουπόνια αξίας €40.00 για την κλήρωση.
– Ο Σπύρος Λουκά Σταχτέρα εισέφερε €100.00.
– Ο Αντρέας Κάττος πρόσφερε ένα έργο του για την κλήρωση.
– Η εταιρεία Hi Deal, Αλίκη Γιόκκα, πρόσφερε ένα κολιέ αξίας €120.00.
– Η εταιρεία Vatiliotis Trading πρόσφερε ένα σετ μαχαιροπήρουνων αξίας €120.00.
– Η εταιρεία Ανδρέα Χαραλάμπους πρόσφερε μια μηχανή φίλτρου.
– Η Πηνελόπη Ευαγγέλου πρόσφερε δωρεάν μαθήματα γιόγκα ενός μηνός.
– Η εταιρεία Xinaris πρόσφερε μια καράφα κρασιού.
– Το κομμωτήριο Μιχάλη Παπά πρόσφερε μια περιποίηση μαλλιών.
– Η Plumeria Beauty Spa πρόσφερε μια περιποίηση προσώπου.
– Το φαρμακείο Καρμέλιας Τορναρίτη πρόσφερε ένα πακέτο περιποίησης προσώπου.
• Στην Gallery της ιστοσελίδας της Βατυλής (www.vatyli.com.cy) δημοσιεύεται σειρά φωτογραφιών από την εκδήλωση, μια ευγενής προσφορά του φωτογράφου κ. Ανδρέα Χριστοφόρου, Τηλ. 99-474834.

Κατηγορίες: ΕΙΔΗΣΕΙΣ