Home » ΕΙΔΗΣΕΙΣ » Ο Χρήστος Πουλλαΐδης επίτιμος
πρόξενος του Μπαχρέιν

Ο Χρήστος Πουλλαΐδης επίτιμος
πρόξενος του Μπαχρέιν


Πράξη ανάθεσης στον επιχειρηματία Χρίστο Πουλλαΐδη από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ως επίτιμο πρόξενο της Κυπριακής Δημοκρατίας στο βασίλειο του Μπαχρέιν, με έδρα την πρωτεύουσα Μανάμα, αποδεικνύοντας την «ιδιαίτερη εμπιστοσύνη στις ικανότητες και την ακεραιότητα του», όπως επί λέξει αναφέρεται στο σχετικό επίσημο έγγραφο.

Ως γνωστόν, ο Κύπριος επιχειρηματίας δραστηριοποιείται και διαπρέπει στο εξωτερικό, με τον όμιλο εταιρειών του να έχει διακριθεί ως ένας από τους ομίλους με τη μεγαλύτερη επιρροή στην περιοχή του Κόλπου. Ο Χρήστος Πουλλαΐδης, επιχειρηματίας και μεγαλομέτοχος της Ανόρθωσης, ηγείται ενός κολοσσού με 12 εταιρείες, το Poullaides Group.

Ο Χρήστος Πουλλαΐδης γεννήθηκε στη Βατυλή το 1955. Φοίτησε στην Αγγλική Σχολή στη Λευκωσία και στη συνέχεια σπούδασε Πολιτικός Μηχανικός, με υποτροφία της Κοινοπολιτείας, στο Imperial College στο Λονδίνο. Με το τέλος των σπουδών του επέστρεψε στην Κύπρο για να εργαστεί σε διάφορες κατασκευαστικές εταιρείες για σύντομο χρονικό διάστημα. Το 1982 αποδέχθηκε πρόταση για να εργαστεί στο Μπαχρέιν και το 1994 βρέθηκε στο Ντουμπάι, όπου και έγινε μέτοχος σε εργοληπτική εταιρεία. Από το 2002 ξεκίνησε να δραστηριοποιείται μόνος, δημιουργώντας τη δική του εταιρεία στο Μπαχρέιν. 17 χρόνια μετά κατάφερε να χτίσει έναν κολοσσό και να ηγείται ενός ομίλου 12 εταιρειών με παρουσία πέρα από το Μπαχρέιν, σε Κύπρο, Κατάρ, Ηνωμένο Βασίλειο και Βουλγαρία.

Κατηγορίες: ΕΙΔΗΣΕΙΣ