Home » ΕΙΔΗΣΕΙΣ » Μεγάλη επιτυχία της εκδήλωσης τσάι-κόψιμο βασιλόπιτας

Μεγάλη επιτυχία της εκδήλωσης τσάι-κόψιμο βασιλόπιτας


Μεγάλη επιτυχία είχε η εκδήλωση τσάι-κόψιμο βασιλόπιτας που οργάνωσε το Σωματείο Κοινωνικής Ευημερίας Βατυλής, το Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2024 στις 4:00 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων ΣΕΚ, στον Στρόβολο. Παρευρέθηκαν 140 άτομα και τα έσοδα θα διατεθούν για τους φιλανθρωπικούς σκοπούς του Σωματείου.

Η εκδήλωση άρχισε με αγιασμό από τον Επίσκοπο Μεσαορίας κ. Γρηγόριο που απηύθυνε επίσης χαιρετισμό. Παρευρέθηκε ο βουλευτής Αμμοχώστου κ. Γιώργος Κάρουλλας.

Ακολούθως μίλησε η Πρόεδρος του Σωματείου κα Κούλλα Παρασκευά. Χαιρετισμό απηύθυνε στην εκδήλωση ο Πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου Βατυλής κ. Γιώργος Σταύρου.

Ακολούθησε το κόψιμο της βασιλόπιτας και διεξήχθησαν τρεις τόμπολες. 

Στην εκδήλωση έγινε παρουσίαση του ημερολογίου της Βατυλής για το 2024, το οποίο επιμελήθηκε το Κοινοτικό Συμβούλιο Νεολαίας Βατυλής. Περιλαμβάνει μια σειρά από εκδηλώσεις των Βατυλιωτών και φωτογραφίες από την κατεχόμενη Βατυλή. 

Παρουσιαστής της εκδήλωσης ήταν ο δημοσιογράφος κ. Σταύρος Χατζησάββας, Πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου Νεολαίας Βατυλής.

Έγινε η κλήρωση του λαχείου, με πρώτο δώρο ένα σετ τραπέζι SALERNO, της ολλανδικής εταιρείας MONTIAL LIVING και 8 καρέκλες Barolo, αξίας €3.000, προσφορά της εταιρείας KOMODROMOS LTD. 

Τα αζήτητα δώρα ήσαν:

  • Άρωμα: Λαχνός 1609
  • Κουπόνια Παραδεισιώτη και Pizza Mia: Λαχνός 456
  • Διανυκτέρευση στα αναπαυτήρια της ΠΕΟ: Λαχνός 1642
  • Κόψιμο μαλλιών και χτένισμα στο Anthis Hair Studio, Strovolos: Λαχνός 862

Η ομιλία της Προέδρου του Σωματείου Κοινωνικής Ευημερίας Βατυλής κας Κούλλας Παρασκευά

Με μεγάλη χαρά σάς καλωσορίζω στη σημερινή μας εκδήλωση και σας μεταφέρω τους χαιρετισμούς όλων των οργανωμένων συνόλων του χωριού μας και τις θερμές ευχαριστίες μας για τη βοήθεια και συμπαράσταση σας στην εκπλήρωση του κοινωνικού μας έργου.

Το Σωματείο Κοινωνικής Ευημερίας Βατυλής ιδρύθηκε το 2009 για καθαρά φιλανθρωπικούς σκοπούς και παρέχει βοήθεια σε άπορες οικογένειες συγχωριανών μας, πολύτεκνες οικογένειες και μονογονεϊκούς που έχουν ανάγκη οικονομικής βοήθειας. Επίσης δίνουμε μεγάλη σημασία για βοήθεια και στήριξη άπορων φοιτητών μας για κάλυψη μέρους των εξόδων για τις σπουδές τους. Κάθε Χριστούγεννα και Πάσχα προσφέρουμε 37 πακέτα αγάπης αξίας €3.800 αντίστοιχα. Μέχρι σήμερα έχουμε προσφέρει οικονομική στήριξη συνολικής αξίας €121.000 ευρώ.

Οι αποφάσεις για οικονομική βοήθεια λαμβάνονται από τετραμελή επιτροπή του Διοικητικού Συμβουλίου με πλήρη εχεμύθεια και σοβαρότητα δια δίκαιου διαμοιρασμού των βοηθημάτων, κατόπιν αυστηρής διερεύνησης των λόγων, της νομιμότητας και βέβαια των δυνατοτήτων του Σωματείου μας.

Τα έσοδα του Σωματείου προέρχονται από εισφορές στις κηδείες συγχωριανών μας που μάς καλούν οι οικογένειες τους για συλλογή χρημάτων, από δωρεές απόδημων Βατυλιωτών, εισφορές από φίλους του σωματείου και από εκδηλώσεις που διοργανώνουμε σαν τη σημερινή.

Οι οικονομικές μας καταστάσεις ελέγχονται από ελεγκτικό οίκο και υποβάλλονται κάθε χρόνο στον έφορο σωματείων.

Θερμή παράκληση λοιπόν προς όλους σας, να συνεχίσετε να μάς στηρίζετε για να μπορούμε και εμείς να προσφέρουμε τη βοήθεια μας σε αυτούς που την έχουν ανάγκη.

Κλείνοντας τον μικρό αυτό απολογισμό, θέλω να ευχαριστήσω, τον Κοινοτάρχη μας κο Γεώργιο Σταύρου, που έθεσε υπό την αιγίδα του τη σημερινή μας εκδήλωση και το περιοδικό «Κυνηγός» που πρόσφερε μια διήμερη διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο στην Πάφο για 2 άτομα για τον τυχερό της βασιλόπιτας.

Ευχαριστούμε την Εταιρεία «Κωμοδρόμος Λτδ.» για την προσφορά ενός τραπεζιού SALERNO της ολλανδικής εταιρείας MONTIAL LIVING και 8 καρέκλες BAROLO, αξίας €3.000 για την κλήρωση.

Επίσης τους επιχειρηματίες Ανδρέα Χαραλάμπους, Παντελή Πατσαλή και όλους όσους πρόσφεραν διάφορα δώρα για τους τυχερούς της τόμπολας στηρίζοντας το έργο μας.

Ευχαριστούμε θερμά το Διοικητικό Συμβούλιου της ΣΕΚ που κάθε χρόνο μάς παραχωρεί δωρεάν την αίθουσα αυτή για την εκδήλωση μας.

Συγχαίρω θερμά το Κοινοτικό Συμβούλιο Νεολαίας και ιδιαίτερα τον πρόεδρο Σταύρο Χατζησάββα, που επιμελήθηκε το υπέροχο ημερολόγιο του χωριού μας.

Ευχαριστώ θερμά όλους εσάς που πρόθυμα βοηθήσατε στη διοργάνωση αυτής της εκδήλωσης.

Τέλος θερμά ευχαριστούμε όλους και όλες για την παρουσία σας εδώ και σάς ευχόμαστε να περάσετε ένα ευχάριστο απόγευμα και καλή τύχη στην κλήρωση του μεγάλου δώρου και στο παιχνίδι της τόμπολας.

Ο χαιρετισμός του Κοινοτάρχη Βατυλής κ. Γεώργιου Σταύρου

Το Σωματείο Κοινωνικής Ευημερίας Βατυλής, είναι ότι πιο ευγενές, ότι πιο δυνατό, ότι πιο κοινωνικό, ότι πιο μεγάλο έχει να επιδείξει η κοινότητα της κατεχόμενης Βατυλής.

Πρέπει να το λέμε και να είμαστε περήφανοι πως το χωριό μας πρωτοπορεί στον τομέα της κοινωνικής αλληλεγγύης, όπως έχει μέχρι τώρα και την πρωτοπορία ότι είναι το κατεχόμενο χωριό που συγκέντρωσε τα πιο πολλά χρήματα, €93.000, για την αναστήλωση της εκκλησίας Αγίου Γεωργίου στο κατεχόμενο χωριό μας.

Γι’ αυτή την πρωτοπορία στον τομέα της αλληλεγγύης οφείλουμε να αποδώσουμε τη δέουσα τιμή στους ακούραστους πρωτεργάτες του Διοικητικού Συμβουλίου και πρωτίστως στην Πρόεδρο του κα Κούλλα Παρασκευά για την πολύχρονη ανιδιοτελή προσφορά της. Οφείλω μια ιδιαίτερη αναφορά και στο μέλος του Δ.Σ. την κα Φούλα Κοντοπούλου γιατί είναι πρωτοπόρος σε όλες τις εκδηλώσεις του Σωματείου Κοινωνικής Ευημερίας.

Ιδιαίτερη αναφορά οφείλω να κάνω και στις αφανείς εθελόντριες και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου τις αδελφές Γεωργία Πατσαλή και Βασιλική Σταύρου καθώς και στην Κυριακή Πηχίδη στη Λάρνακα και τον Σπύρο Γαβριήλ στη Λεμεσό, που δηλώνουν πάντα παρόντες στα τραπεζάκια συλλογής εισφορών. Συγχαίρω επίσης, και όσους άλλους, και είναι πολλοί, που συνεισέφεραν με κάθε τρόπο για τους σκοπούς του αξιέπαινου κοινωνικού έργου του Σωματείου.

‘Όμως πρωτίστως οφείλουμε μια μεγάλη υπόκλιση στους Βατυλιώτες που την ημέρα που χάνουν αγαπημένα τους πρόσωπα έχουν το κουράγιο και τον αλτρουϊσμό να προσφέρουν τις εισφορές κατά την κηδεία υπέρ των αναξιοπαθούντων συνανθρώπων μας. Η πράξη τους, η φιλανθρωπία και η βοήθεια προς τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη οικονομικής βοήθειας και στήριξης, καθορίζει, ή καλύτερα αναβαθμίζει το επίπεδο του πολιτισμού μας.

Το Κοινοτικό Συμβούλιο Βατυλής ήταν πάντα στο πλευρό του Σωματείου Κοινωνικής Ευημερίας και θα συνεχίσει να το στηρίζει με κάθε τρόπο.

Κυρίες και κύριοι η παρουσία σας σήμερα σε αυτή την φιλανθρωπική εκδήλωση μάς τιμά ιδιαίτερα, αλλά τιμά και εσάς τους ίδιους. Σάς εύχομαι να περάσετε ένα όμορφο απόγευμα.

Κατηγορίες: ΕΙΔΗΣΕΙΣ